De 12 echte voordelen van testosteron bij mannen.

Er circuleren veel verhalen over testosteron, waarvan de meeste neerkomen op agressieve mannen en eigenwijs gedrag. Testosteron heeft een slecht imago en dat is absoluut niet terecht. Het verband tussen gedrag en dit hormoon is feitelijk veel complexer dan gedacht.


Testosteron leidt helemaal niet tot agressief machogedrag. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in je gezondheid. Niet alleen dat, het brengt grote voordelen met zich mee, van bescherming tegen de ziekte van Alzheimer tot gemakkelijker gewichtsverlies. Alles over testosteron lees je in dit artikel.


Testosteron is een van de bekendste en tevens meest beruchte hormonen in het lichaam. Iedereen heeft er een mening over: mannen met hoge niveaus van dit hormoon zijn agressieve macho's, asociaal, ongeduldig, halen snel uit en vertonen eigenwijs gedrag.

Ook heeft testosteron een slechte naam gekregen door het gebruik van anabole steroïden (dit is de chemische variant van testosteron) door krachtsporters.

Maar testosteron is veel meer dan dat. Dit hormoon beïnvloedt je sociale en cognitieve functioneren en ook je lichamelijke gezondheid. Het juiste testosteronniveau helpt je gezond te blijven. Je hebt dit hormoon dus nodig. Hieronder lees je alles over de 12 voordelen van testosteron bij mannen.


1. Testosteron kan je helpen af ​​te vallen
Wanneer er sprake is van een tekort aan testosteron, zal dit vaak resulteren in een toename van het lichaamsvet. Testosteron speelt feitelijk een rol bij het reguleren van insuline- en vetopslag.

Wanneer er te weinig testosteron is, wordt er meer vet opgeslagen. Dit is dan ook één van de onderliggende oorzaken van de bekende lovehandles bij mannen.

Helaas resulteert een toename van vetweefsel in een verdere verlaging van de testosteronniveaus. Dit stimuleert het lichaam om testosteron om te zetten in oestrogeen.

Deze vicieuze cirkel is waarschijnlijk de reden waarom zwaarlijvige mannen over het algemeen een lager dan normaal testosteronniveau en een hoger oestrogeenniveau hebben.

Uit onderzoek blijkt echter dat het mogelijk is deze vicieuze cirkel te doorbreken. Het verhogen van de testosteronniveaus kan helpen de hormoonspiegels weer in evenwicht te brengen.

Wanneer de niveaus van het geslachtshormoon weer stijgen, kun je ervoor zorgen dat er een cyclus ontstaat waarin testosteron toeneemt en lichaamsvet afneemt. Een van de vele voordelen van testosteron is dus dat het je kan helpen gewicht te verliezen.


2. Testosteron stimuleert het nemen van risico's
Het hormoon testosteron is gerelateerd aan het verkrijgen en behouden van een hoge status. Testosteron zorgt ervoor dat u gemotiveerd bent om uw status te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat mannen met een lage persoonlijke macht en status, maar een hoog testosterongehalte, bereid zijn veel risico's te nemen om meer status te verwerven.

Aan de andere kant willen mannen met een hoog testosterongehalte en een hoge status geen risico's nemen. Ze willen natuurlijk houden wat ze hebben.

Dus zolang status en persoonlijke macht op het spel staan, maakt testosteron het gemakkelijker om risico's te nemen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat testosteron ook verband houdt met de status bij niet-menselijke, mannelijke primaten (apen). Het testosteronniveau stijgt als ze een dominante positie innemen of moeten verdedigen, en dalen als ze een dominante positie verliezen.

Ook het spelen van een ‘spel’ op eigen terrein, zoals gorilla’s, heeft invloed op je testosteronniveau. Hieruit zou je voorzichtig kunnen concluderen dat de stijging van het testosteronniveau er mede verantwoordelijk voor is dat thuiswedstrijden vaker worden gewonnen dan uitwedstrijden.

3. Een beter gevoel over jezelf (helpt tegen depressie)
Mannen die aan depressieve symptomen lijden, kunnen een laag testosterongehalte hebben. Dit blijkt uit onderzoek. Het blijft echter onduidelijk of de depressie wordt veroorzaakt door lage testosteronniveaus of dat depressie lagere testosteronniveaus veroorzaakt.

Voorlopig onderzoek lijkt erop te wijzen dat behandeling met testosteron mannen met een depressie zou kunnen helpen. Ze merken onder meer een verbetering van hun humeur.

Je kunt zelf ook veel doen om je testosteronniveau te verhogen. Pine Pollen helpt je op een natuurlijke manier je testosteronniveau te verhogen, zonder chemische rommel. Je zult meteen een boost in je leven ervaren en een verbeterde gemoedstoestand. 

4. Je bent aantrekkelijker voor vrouwen
Testosteron zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt, je assertiever voelt en makkelijker gesprekken voert. Dit komt natuurlijk ook van pas als je vrouwen probeert op te pikken.

In het dierenrijk zijn mannelijke dieren met een hoger testosterongehalte ook succesvoller in het vinden van een partner. Het blijkt dus dat dit ook geldt voor menselijke mannen.

In een onderzoek moesten paren van twee mannen strijden om de aandacht van een aantrekkelijke vrouw te trekken. Hun gespreksvaardigheden en assertiviteit bleken gerelateerd te zijn aan hun testosteronniveau zoals gemeten vóór de test.

De wetenschappers geven aan dat je in boeken en films vaak ziet dat de zelfverzekerde en moedige mannen vaak de harten van vrouwen veroveren. Uit dit onderzoek blijkt dus dat er toch een kern van waarheid in dit stereotype zit.

Een van de voordelen van testosteron is dus dat je je zelfverzekerder voelt en gemakkelijker assertief kunt zijn.

 

5. Minder kans op vergeetachtigheid en Alzheimer
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lage niveaus van testosteron in verband kunnen worden gebracht met een hoger risico op de ziekte van Alzheimer. In 2010 onderzochten wetenschappers van de Universiteit van Hong Kong 153 mannen. Ze waren minstens 55 jaar oud en hadden geen dementie.

47 van deze mannen hadden milde cognitieve problemen, zoals helder denken en geheugenverlies. Binnen een jaar ontwikkelden 10 van deze mannen de ziekte van Alzheimer en hadden ze ook een laag testosterongehalte.

Er zijn verschillende onderzoeken die dit verband aantonen. Onderzoekers van de University of Southern California gaven muizen met de ziekte van Alzheimer testosteron en dit leek de progressie van de ziekte te vertragen.

Daarom vermoeden wetenschappers dat de ziekte van Alzheimer voorkomen kan worden door ervoor te zorgen dat de testosteronniveaus van ouderen op een optimaal niveau blijven.

6. Je blijft mentaal scherp
De onderzoeken naar testosteron en de ziekte van Alzheimer hebben al een verband aangetoond tussen dit hormoon en de hersenfunctie. Het lijkt erop dat er ook een verband bestaat met cognitieve vaardigheden, en vooral bij oudere mannen.

Uit een Nederlands onderzoek blijkt een direct verband tussen cognitief functioneren en testosteronniveaus. Omgekeerd blijkt er ook een negatieve correlatie te bestaan ​​tussen geheugenverlies en een tekort aan testosteron.

Dit is de reden waarom veel wetenschappers vermoeden dat testosteron een rol speelt bij het voorkomen van achteruitgang van de hersenen bij oudere mannen.

Dit wordt ook duidelijk als je kijkt naar enkele van de symptomen die kunnen optreden bij een laag testosterongehalte, bijvoorbeeld ‘hersenmist’, concentratieproblemen en geheugenverlies.

Het kan dus goed zijn dat een laag testosteron klachten kan veroorzaken op het gebied van het mentaal functioneren. Het is echter niet zo dat wetenschappers een verband hebben gevonden tussen hoge testosteronniveaus en verbeterde cognitie.

Een gezond testosteronniveau kan cognitieve veroudering helpen verminderen.

7. Je wordt competitief door testosteron
Mannen staan ​​erom bekend dat ze soms competitief zijn: ze willen altijd winnen en pronken graag met hun vaardigheden. Testosteron speelt hierbij ook een rol. Voordat een wedstrijd of uitdaging begint, stijgen de niveaus van dit hormoon.

Dit beïnvloedt de spiermassa, versnelt reacties, verbetert het uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat je je de sterkste voelt. Testosteron geeft je ook het verlangen om mee te blijven doen aan een spel of uitdaging.

Hoge niveaus van het geslachtshormoon waren een goede indicator of iemand na het verliezen van een wedstrijd weer wilde meedoen. Als het niveau laag was geworden, wilden de meeste mannen niet meer spelen, zo bleek uit onderzoek.

Hieruit concludeerden de wetenschappers dat testosteron een van de factoren is die betrokken zijn bij het concurrentievermogen van mannen.

8. Zorgt voor een gezond en sterk hart
Omdat testosteron verschillende facetten van de gezondheid beïnvloedt, kan het helpen het hart gezond te houden. Hier is echter nog niet veel onderzoek naar gedaan en de conclusies zijn nog niet duidelijk.

Er is bijvoorbeeld onderzoek waaruit blijkt dat mannen met kunstmatig hoge of lage testosteronniveaus een groter risico lopen op hart- en vaatziekten.

Uiteindelijk zijn de meeste artsen van mening dat optimale testosteronniveaus mogelijk hart- en vaatziekten kunnen helpen voorkomen. Niet kunstmatig hoog (anabolen) maar zeker ook niet te laag.


9. Testosteron helpt je vooruit te komen in het leven
Dit is een van de feiten die testosteron een slechte naam hebben gegeven: mannen die agressief op zoek zijn naar meer macht en status. Op deze manier kan een verlangen naar dominantie of winst crimineel gedrag aanmoedigen.

Maar testosteron zorgt ervoor dat u reageert op een manier die past bij de situatie. In veel gevallen is diplomatiek gedrag eigenlijk het beste, en in andere gevallen zul je merken dat je krachtiger optreedt.

Het hormoon kan je motiveren om hard te werken en vooruit te komen in het leven, en dat is in principe geen slechte zaak. Het helpt je voor jezelf op te komen, succesvol te zijn en zelfs onderdrukking te weerstaan. Een van de voordelen van testosteron is dat het je een krachtige boost kan geven.

Gedrag is heel complex en testosteron is slechts één onderdeel dat daarin een rol speelt.


10. Goed voor het libido en het krijgen van erecties
Het verband tussen testosteron, libido en het vermogen om erecties te krijgen is niet moeilijk te zien. Wanneer de testosteronniveaus laag zijn, zijn een afname van het libido en vermoeidheid vaak het eerste wat mannen opmerken.

Toch is het libido (of de zin in seks) een enigszins mysterieus fenomeen. Onderzoekers weten niet precies hoe testosteron een verhoogd libido veroorzaakt. Normaal gesproken neemt de zin in seks bij mannen af ​​met de leeftijd.

Bovendien is het iets dat kan fluctueren en stress, slaapproblemen en mentale problemen zoals depressie, invloed hebben op het libido. Het is daardoor vrijwel onmogelijk om aan te geven wat een ‘normaal libido’ is.

Sommige mannen hebben een laag testosterongehalte en voelen nog steeds seksueel verlangen. Anderen ervaren weinig zin in seks terwijl ze normale hormoonspiegels hebben.

Lage niveaus van het geslachtshormoon veroorzaken over het algemeen geen erectiestoornissen. Deze worden meestal veroorzaakt door atherosclerose (arteriosclerose). Het is echter waar dat te lage testosteronniveaus vaak in verband worden gebracht met atherosclerose.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat één op de drie mannen met erectieproblemen ook een te laag testosterongehalte heeft.

Het verbeteren van de testosteronniveaus met Pine Pollen kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van het seksleven, waardoor een man meer voldoening en een krachtiger libido kan ervaren.

11. Helpt botten te versterken
Niet alleen calcium en vitamines als vitamine B en K zijn belangrijk voor gezonde, sterke botten, ook hiervoor is testosteron nodig. Het lijkt een rol te spelen bij de botvorming. Testosteron stimuleert de mineralisatie van botten, waardoor de botdichtheid toeneemt.

Wanneer oudere mannen aan osteoporose lijden, hebben ze vaak een lager testosterongehalte. Hierdoor kunnen botten gemakkelijker breken. Om ook op oudere leeftijd te kunnen blijven profiteren van sterke botten, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de testosteronspiegel optimaal blijft.

12. Zorg voor een groei in spiermassa
Testosteron heeft ook invloed op het gebied van spiermassa. Bij mannen veroorzaakt het een toename van zowel de spiermassa als de kracht. Het verhoogt vooral de eiwitsynthese, wat resulteert in de creatie van meer spiermassa.

Testosteron zorgt voor de productie en activering van spiervezelvoorlopercellen in de spieren. Deze voorlopercellen worden ook wel ‘satellietcellen’ of ‘spierstamcellen’ genoemd en kunnen, wanneer ze geactiveerd worden, in bestaande spiervezels worden opgenomen, waardoor de spier groter wordt.

Deze toename in omvang van de spiervezels wordt ook wel hypertrofie genoemd. Daarnaast kunnen deze spierstamcellen ook nieuwe spiervezels vormen, dit wordt ook wel hyperplasie genoemd.

De belangrijke rol die testosteron speelt

Het blijkt dat testosteron betrokken is bij vele processen in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol in het behouden van een goede gezondheid. Dit hormoon is o.a. nodig voor sterke botten, helpt bij het behouden van een gezond gewicht en kan hartklachten helpen voorkomen.

Het is tevens van belang voor een goed psychologisch evenwicht, om inductief te kunnen beheersen en het cognitief functioneren. Een optimaal niveau van testosteron is essentieel voor je gezondheid. Blijf dus opletten of je geen tekort ontwikkelt, door de signalen van je lichaam en geest in de gaten te houden.

Wil jij je testosteron levels verhogen op een natuurlijke wijze? Bekijk dan Pine Pollen in poeder en capsule vorm, en geef een boost aan je leven.

>Pine Pollen bestellen<

Repost: Natuurlijkpresteren.nl


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.