Baardgroei verhogen met testosteron


Testosteron
De belangrijkste factor waar je baard vanaf hangt, is het mannelijke hormoon testosteron. Veel testosteron zorgt voor veel haargroei en staat vaak ook gelijk aan een volle, dikke baardgroei. Testosteron zorgt niet alleen voor baardgroei zelf, maar bepaalt ook de lengte en de dikte die je baard kan bereiken.


Dik haar ziet er natuurlijk ook een stuk voller uit, dus testosteron beïnvloedt ook de hoeveelheid kale plekken in je baard. Wanneer je baard namelijk vol genoeg is, zullen dikke haren over kale plekken vallen waardoor kale plekken niet meer te zien zijn.


Hormoonniveaus
Testosteron en dihydrotestosteron (DHT) zijn beide verantwoordelijk voor het reguleren en stimuleren van de haargroei in het gezicht. In de meeste gevallen resulteren hogere testosteron en DHT in een snellere, dikkere en betere baardgroei. Een laag testosterongehalte kan een negatieve invloed hebben op je baardgroei.

Klinisch lage testosteronniveaus vereisen mogelijk een arts, maar de meeste mannen kunnen deze niveaus op natuurlijke wijze verhogen met een gezonde levensstijl en supplementen zoals Pine Pollen. Hoewel het laten groeien van een mooie baard niet zo eenvoudig is als alleen maar het verhogen van deze hormonen, zullen we in het volgende gedeelte specifieke manieren bespreken om deze niveaus op natuurlijke wijze te verhogen en de baardgroei te stimuleren.

5 manieren om de baardgroei te verbeteren:
Je algehele gezondheid heeft invloed op alles, inclusief je baard. Hoe gezonder je bent, hoe gezonder je baard zal zijn. Hoewel je je genetica of leeftijd niet kunt veranderen, kun je wel een paar levensstijlkeuzes maken om de baardgroei te stimuleren.

1. Eet goed
Als je je concentreert op een goed uitgebalanceerd dieet, krijgt je lichaam brandstof en kunt je sterker en dikker haar krijgen. Er is een sterke relatie tussen een goed dieet en het testosteronniveau.

Wat je lichaam nodig heeft om een gezonde baard te groeien:

Eiwit: Haar is gemaakt van eiwitten, dus eiwitrijk voedsel zal je haar helpen sterker en gezonder te worden. Zorg ervoor dat je voldoende magere eiwitten zoals vlees, vis, eieren en noten in je dieet hebt.
Omega-3-vetzuren: Haar is ook gemaakt van vet, dus het opnemen van bronnen van gezonde vetten zoals zalm en sardines zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd en glanzend blijft.
Vitamine A: helpt cellen te regenereren en de haargroei te stimuleren. Zoete aardappelen zijn hier een geweldige bron van.
Biotine: Biotine versterkt de keratine-infrastructuur van je lichaam, waardoor je haar sterk blijft en breuk wordt voorkomen. Een tekort aan biotine kan leiden tot dunner wordend haar of huidirritaties. Eieren zijn hiervoor een uitstekende bron!
IJzer: Als essentiële vitamine in je dieet kunnen tekorten de haargroei belemmeren en haaruitval veroorzaken. IJzer produceert hemoglobine dat zuurstof levert aan de cellen rond je haar om de groei te stimuleren. Zonder ijzer groeit je haar nergens. Spinazie is een uitstekende bron van ijzer en is een veelzijdig voedingsmiddel dat gemakkelijk aan uw dieet kan worden toegevoegd om je baard sneller en voller te laten groeien.
Vitamine D: Deze vitamine is essentieel bij de productie van testosteron. Vitamine D helpt ook bij het reactiveren van de haarzakjes in je gezicht die zijn gestopt met het produceren van haar.
Zink: Zink speelt een belangrijke rol bij het versterken van uw follikels en het sterk en gezond houden van je huid, hoofdhuid en nagels.

2. Sporten
Over het algemeen helpt lichaamsbeweging je lichaam gezonder te maken en een gezonde haargroei te bevorderen. Regelmatige lichaamsbeweging drie tot vier keer per week wordt in verband gebracht met stabiele testosteronniveaus, wat een gezonde haargroei bevordert. De Harvard Medical School heeft ook overtollig lichaamsvet en obesitas in verband gebracht met lagere testosteronniveaus, wat het belang van fit blijven vergroot. Tussen 10 - 20% van het lichaamsvet is ideaal voor een gezonde testosteronproductie. Door je lichaamsvet te verlagen met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kunt je je testosteronniveau verhogen.

Voordelen van sporten:

Verbeterde bloedsomloop: Door te sporten wordt je hartslag verhoogd, waardoor de bloedstroom en de productiviteit van de haarzakjes toenemen. Bloed vervoert zuurstof en essentiële voedingsstoffen door je hele lichaam, dus een betere bloedsomloop betekent dat je huid en haarzakjes meer brandstof krijgen om gezonde, sterke lokken op te bouwen.
Testosteronboost: Bij voldoende lichaamsbeweging zal je lichaam verhoogde testosteronniveaus gaan produceren, waardoor een snellere, gezondere haargroei wordt gestimuleerd. Gewichtheffen of andere krachttrainingsactiviteiten en HIIT of High-Intensity Interval Training hebben beide een aanzienlijke invloed op de testosteronniveaus, omdat ze veel spiergroepen gebruiken.
Verhoging van het metabolisme: Lichaamsbeweging kan je stofwisseling een boost geven, waardoor je een vollere baard kunt laten groeien. Het is bewezen dat het hoge volume en de metabolische vraag van weerstandstraining een acute verhoging van de testosteronniveaus veroorzaken.

3. Genoeg slapen
Gebrek aan slaap is een veel voorkomende onderdrukker van de haargroei. Als je niet voldoende slaapt, kan dit proces negatief worden beïnvloed en de hormonale productie van testosteron en DHT worden verstoord. Uit een NIH-onderzoek blijkt dat “slaapgebrek de baardhaargroei bij de mens vermindert”, toen een groep mannen 48 uur lang geen slaap kreeg, een afname van de baardgroei met 19 procent vertoonde.

Slaap is essentieel voor de algehele gezondheid en kan gunstig zijn voor de baardgroei. Omdat je lichaam het grootste deel van je testosteron 's nachts produceert als je hersenen slapen, zal het krijgen van 7 tot 8 uur slaap per nacht je lichaam in staat stellen de baardopbouwende hormonen te produceren die je nodig hebt. Studies tonen aan dat een gezonde slaapcyclus de snelheid en consistentie van de haargroei kan verhogen.

4. Verlaag stressniveaus
Het beheersen van de stress in je leven moet een prioriteit zijn. Hoge cortisolspiegels (een chemische stof die vrijkomt bij stress) vertragen de testosteronproductie van het lichaam en vernauwen de bloedvaten, waardoor haren minder voedingsstoffen en vitamines ontvangen die nodig zijn om te groeien.

Stress verstoort de groeicyclus van je gezichtshaar en dwingt de follikels om in de rustfase te gaan, waardoor de productie van nieuwe strengen wordt stopgezet. Over het algemeen kan onbeheerde stress leiden tot haaruitval en vertraagde haargroei.

Manieren om stress te verminderen en te beheersen:

  • Verminder het aantal schermuren
  • Doe aan meditatie of ademhalingsoefeningen
  • Regelmatige lichaamsbeweging

5. Drink minder alcohol en meer water
Terwijl de siliconen in één blikje bier je baard een betere doorbloeding geven, waardoor deze sneller en gezonder groeit, kunnen extra alcoholniveaus leiden tot uitdroging en een verhoogd cortisolgehalte in het lichaam.

Water is het belangrijkste toedieningssysteem voor de voedingsstoffen en smering van de follikels die je baardharen nodig hebben om te groeien. Je haar bestaat uit ¼ water, dus het haar kan niet optimaal functioneren zonder de juiste hoeveelheid hydratatie. De algemene vuistregel is om gedurende de dag 2 tot 3 liter water te drinken.

Gebrek aan water kanje huidige baard enje toekomstige baard beschadigen. Als je je lichaam niet genoeg water geeft, zal het prioriteit geven aan essentiële organen zoals het hart en de hersenen en de toevoer beperken tot secundaire zaken zoals haar. Dat betekent dat de voeding, smering en bloedstroom die normaal gesproken naarje follikels wordt gepompt, beperkt zullen zijn, wat resulteert in strengen die niet zo dik, vol of gezond zijn als ze zouden kunnen zijn.

Uitdroging veroorzaakt:

  • Droge, broze textuur die gevoelig is voor gespleten haarpunten
  • Langzamere groei
  • Verhoogt haaruitval (verlies en breuk)

Wil jij je testosteron levels verhogen op een natuurlijke wijze? Verhoog je testosteron en stimuleer daarmee je baardgroei. Probeer Pine Pollen in poeder en capsule vorm, en geef een boost aan je baard.

>Pine Pollen bestellen<


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.